top of page

Har du for meget rod i dit liv?

Så udsætter du nok også at tage stilling til en masse ting!


I går aftes hørte jeg Kerry Thomas (se herunder) tale om, at udsatte beslutninger er kilde til rod – både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Og det var meget genkendeligt for mig!

Jeg kom straks i tanke om min røde yndlingsvinterfrakke, som måske er blevet lidt for slidt eller måske kan den reddes med en gang rensning?

Måske skal den gives til genbrug? Men så længe jeg ikke tager en endelig beslutning om min frakke (og handler på den beslutning) er frakken bare rod både fysisk og mentalt, for jeg bruger den ikke og får ikke glæde af den, men bruger en masse energi på at forholde mig til den alligevel.


Hvorfor har nogen af os så svært ved at tage beslutninger? Beslutte om noget skal smides ud eller sorteres fra? Beslutte hvad farve væggen skal have? Beslutte om vi vil med til en fest? Beslutte hvad vi vil have på menukortet?


Fordi det at træffe en beslutning indebærer et ANSVAR!


Og hvis du har ansvaret for et valg eller en beslutning, har du også SKYLDEN, hvis beslutningen viser sig at være forkert.


Så vi rodehoveder forsøger med vores beslutningsudskydning simpelthen at undgå at tage ansvar. Hvis vi ikke tager en beslutning om fx at smide noget ud, kan vi i hvert fald heller ikke blive bebrejdet, (heller ikke af os selv), hvis beslutningen ikke var rigtig.


Mange af os er uforholdsmæssigt bange for at fortryde. Fortryde at have smidt noget ud fx. Uigenkaldeligheden i dét at smide ud kan være meget svær at deale med.


Jeg har det selv rigtig svært med uigenkaldeligheden. Nok fordi min mor døde, da jeg var ganske ung. Men jeg forsøger jævnligt at minde mig selv om, at det eneste rigtigt uigenkaldelige er døden. Alt andet er jo bare ting!

Og hvis vi altid er så bange for at tage forkerte beslutninger og fx fortryde noget vi har smidt ud, så vi gemmer ALT, så stopper al udvikling! Så stagnerer vi!


På en underlig måde hænger rod og at være overvældet derfor sammen med en form for perfektionisme. Vi er så bange for at fejle, at vi ingenting gør.


Men hvor der handles, der spildes!


Vi er nødt til at turde fejle, turde tage ansvar og tage beslutninger og risikere at fortryde. Ellers gror vi til i rod og ufærdige projekter og uendelige tankespind om perfekte motionsprojekter eller slankekure.


Så tag ansvar og tag en beslutning I DAG om at smide den grimme glasvase du fik til jul til genbrug. Få strikket det halstørklæde færdigt eller trevl det op og giv garnet væk. Gå en tur et par gange om ugen istedet for at skulle gå til speciel pilates uoverskueligt langt væk fra dit hjem. Drik et stort glas vand hver morgen.


Tag en beslutning! Tag ansvar! Tag fejl!


Perfektionisme skaber stagnation! Ansvar og beslutninger skaber forandring!


Kærlig hilsen Camilla ❤️


153 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Det Roder!

Comments


bottom of page