top of page

Dine overbevisninger kan skabe rod

Har du også en gammel overbevisning, som måske stadig får lov til at styre, hvordan du opfører dig i dit liv i dag?


For mig har det været en lang selvudviklingsrejse at nå til det punkt, hvor jeg er i dag, hvor oprydning i mit hjem efterhånden er blevet noget, jeg ”bare” lige får ordnet hurtigt uden så mange

overspringshandlinger og negative følelser.


Uretfærdighed og en uhensigtsmæssig kobling

Indtil for 10 år siden havde jeg alle mulige følelser blandet sammen med oprydningsprocessen, som slet ikke handlede om selve oprydningen, men om noget gammelt indeni mig.


Da jeg var barn skulle min søster og jeg altid hjælpe min mor med opvasken efter aftensmaden, mens min far bare forlod spisebordet og sad og så fjernsyn.


Dén kobling mellem køkkenoprydning og uretfærdighedsfølelse og vrede over at gøre forskel pga. køn fulgte mig i MANGE år.


Jeg følte mig som et offer i mit parforhold, hvis jeg stod alene med opvasken. Jeg følte mig ensom, og jeg følte, at der blev krævet noget uretfærdigt af mig - at jeg blev fornedret over at skulle rydde op i køkkenet, bare fordi jeg var kvinde.Jeg hang fast i fortiden

I min selvretfærdige kønspolitiske harme over et gammelt minde, glemte jeg bare helt at se, at mit og min mands nutidige forhold IKKE er sådan. Jeg så slet ikke, alt det andet min mand havde ordnet og ryddet op samme dag. Jeg kunne kun se uretfærdigheden, fordi jeg ikke var færdig med at være vred over uligheden fra min barndom.


Køkkenoprydningen blev et symbol og en lynafleder for mine negative følelser, og jeg var ikke fri til at være med køkkenoprydningen på min egen voksne måde og fx gøre det til et hyggeligt socialt ritual.


Jeg sad fast i mine gamle overbevisninger om at køkkenoprydning er lig med fornedrelse, ensomhed og uretfærdighed.I dag er jeg kommet ud af offerrollen og ser meget mere neutralt på at rydde op i køkkenet.


Neutraliteten har givet mig mulighed for komme ud af den gamle historie og tage ansvar for at skabe nye, mere sociale vaner for køkkenoprydning i min familie, så mine børn ikke kommer til at stå og føle sig som ofre ved køkkenvasken.


Hos os er køkkenoprydningen nu blevet til et hurtigt, hyggeligt og socialt projekt med høj musik og en fælles indsats.Har du et område i dit liv, hvor du oplever en kæmpe indre modstand mod praktiske opgaver, som andre mennesker bare får overstået i et snuptag?


Så spørg dig selv, hvad din gamle historie om lige netop dén type opgave er?


Det er virkelig guld værd at finde og bevidstgøre de forældede negative, livshæmmende historier, vi fortæller os selv!Hvis du har brug for støtte eller inspiration til den proces kan du melde dig til en af mine terapigrupper eller mit foredrag "Fra Kaos til Klarhed" i København den 25. september fra kl 19-21 på www.livsoprydning.dk


Du er også altid velkommen til at kontakte mig på: kontakt@livsoprydning.dk, hvis du ønsker et én til én terapiforløb.

Kærlig hilsen Camilla ❤️


349 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Det Roder!

Commentaires


bottom of page